De zorgprogramma’s van Casa Cura – Gezondheidscentrum Casa Cura – Hilversum
Neuweg 27 1211 LV Hilversum
Header afbeelding

De zorgprogramma’s van Casa Cura

Uw leven kan veranderen als u een ziekte heeft die wel of niet meer helemaal overgaat, een psychische aandoening heeft of als u een hoge leeftijd bereikt. U kunt misschienbepaalde dingen niet meer doen die u voorheen wel kon. Door uw manier van leven aan te passen, kunt u ervoor zorgen dat u minder last heeft van uw eventuele klachten. Casa Cura, uw gezondheidscentrum, heeft speciale zorgprogramma’s om u daarbij te helpen.

Uw leven kan veranderen als u een ziekte heeft die wel of niet meer helemaal overgaat, een psychische aandoening heeft of als u een hoge leeftijd bereikt.

Wat is een zorgprogramma?

Een zorgprogramma is een samenhangend hulpaanbod voor mensen met een bepaalde aandoening.  In een zorgprogramma werken verschillende zorgverleners samen, ieder vanuit zijn/haar eigen deskundigheid. Met elkaar hebben ze een gemeenschappelijke werkwijze afgesproken. In Casa Cura werken mensen die speciaal zijn opgeleid om u in een zorgprogramma te begeleiden. Samen met u bepalen ze welke zorg aansluit op uw persoonlijke situatie. Gezondheidscentrum Casa Cura  biedt zeven zorgprogramma’s.

Voor mensen met een chronische aandoening of een risico  daarop:

•  het zorgprogramma Astma/COPD
•  het zorgprogramma Diabetes mellitus
•  het zorgprogramma Hart­ en vaatziekten

 Voor mensen met psychische klachten:

•  het zorgprogramma Angst en Depressie

Voor ouderen:

•  het zorgprogramma Ouderen

Voor mensen met gewichtsproblematiek:

•  het zorgprogramma Overgewicht

Voor mensen met hoofdpijn:

•  het zorgprogramma Hoofdpijn

Kiezen voor een zorgprogramma

Als u in aanmerking komt voor een van de zorgprogramma’s, dan zal uw huisarts u adviseren hieraan deel te nemen. Natuurlijk bent u vrij hierin zelf een keuze te maken. U krijgt in het zorgprogramma extra begeleiding en een steuntje in de rug bij de behandeling. Ook krijgt u adviezen over hoe u het beste kunt omgaan met uw aandoening en hoe u mogelijke problemen kunt voorkomen of uitstellen. Zo helpt bijvoorbeeld het zorgprogramma Ouderen u om zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven.

Klachtenregeling

De zorgverleners proberen u zo goed mogelijk te behandelen. Toch kan het voorkomen dat u niet helemaal tevreden bent. Heeft u een klacht over een van de zorgverleners van uw zorgprogramma? Laat het dan weten. U kunt met uw klacht terecht bij de desbetreffende zorgverlener.

Kosten

De zorgprogramma’s vallen net als huisartsenzorg grotendeels niet onder het verplicht eigen risico. Voor een beperkt aantal verrichtingen wordt uw eigen risico wel aangesproken. Bij het intakegesprek bij de verschillende disciplines krijgt u daarover meer informatie.